SKOR

Vilka skor gäller för vilket lag?

 

I våra tävlingslag (Blink, Aim, Speed, Elite, Premier) är det ett krav att ha vita skor med vita snören till tävlingarna. Det måste inte vara specifika cheerleadingskor, utan det kan vara vilka vita sneakers som helst. Tänk på att det är bra om skorna inte har taggig/räfflad sula eftersom det inte är så skönt för de andra när man stuntar.

I våra
tävlingsförberedande lag (Cloud, Crush) och breddlag (Boss, Wish, Shake, Spice) ska de aktiva ha skor på träningarna. Det spelar ingen roll vilken färg det är på skorna. De ska helst ha slät sula, så de passar för inomhusbruk.Vilka cheerleadingskor finns det?

 

Det finns en uppsjö av olika märken på cheerleadingskor. Det populäraste märket är Nfinity. Det är även många som har Varsity, Kaepa, Chassé med flera.

Det finns en mängd olika skomodeller hos varje märke. Vissa skor har tjock sula för dämpning, vissa har tunn sula för att vara superlätta. Sök på märket och skomodellen om du vill veta mer - det finns massor med recensioner online.

 


Hur köper jag cheerleadingskor?

 

Vi rekommenderar att köpa cheerleadingskor via sajten https://www.excelcheer.co.uk/ eftersom de har bäst pris och leveranstid på Nfinity. För Varsity gäller http://shop.varsity-europe.com/

Vill man köpa i butik finns det två stycken i Stockholm: https://cheerleadingskor.com/  och http://www.cheerlife.se/sv/ Det är en aning dyrare än att beställa från Storbritannien, men det kan vara skönt att kunna prova ut storlek.

Det finns också en köp- och säljgrupp på Facebook där det säljs en hel del begagnade cheerleadingskor. Sök på "Köp&Sälj Cheerleading". Det går även bra att efterlysta i föreningens köp- och säljgrupp "Action Athletics - köp, sälj och bortskänkes".

IMG_3642_edited.jpg