SKOR

Krav på cheerleadingskor

Det är inte ett krav för någon i Action Athletics att ha specifika cheerleadingskor. Däremot finns det vissa önskemål från vår sida.

I tävlingslagen (Blink, Smack, Aim, Blush, Juice och Blitz) är det ett krav att ha vita skor till tävlingarna. Det måste dock inte vara just cheerleadingskor, utan det kan vara vilka vita sneakers som helst. Tänk på att det är bra om skorna inte har taggig/räfflad sula eftersom det inte är så skönt för de andra när man stuntar.

I breddlagen (Boss, Dream, Pop, Shake, Crush och Fight) får man ha vilka skor man vill - färg spelar ingen roll. Skorna får dock gärna ha slät sula.


Olika typer av cheerleadingskor

 

Det finns en uppsjö av olika märken och modeller på cheerleadingskor. Det populäraste märket är Nfinity. Det är även många som har Varsity, Kaepa, Chassé med flera.

Det finns vissa skomodeller som är superlätta - men som kanske inte håller jättelänge. Sedan finns det skomodeller som har lite tjockare sula och som därmed håller längre. Man får väga lite själv mellan vad man är ute efter. Det finns massor med recensioner online.


Köpa cheerleadingskor

Vi rekommenderar att köpa cheerleadingskor via sajten https://www.excelcheer.co.uk/ eftersom de har bäst pris och leveranstid på Nfinity. För Varsity gäller http://shop.varsity-europe.com/

Vill man köpa i butik finns det två stycken i Stockholm: http://cheerskor.tictail.com/ och http://www.cheerlife.se/sv/ Det är en aning dyrare än att beställa från Storbritannien, men det kan vara skönt att kunna prova ut storlek.

Det finns också en köp- och säljgrupp på Facebook där det säljs en hel del begagnade cheerleadingskor. Sök på "Köp&Sälj Cheerleading". Det går även bra att efterlysta i föreningens köp- och säljgrupp "Action Athletics - köp, sälj och bortskänkes".

FullSizeRender (1).jpg

Foto: Ida-Maria Lehto