INFO för nästa säsong: tävlingsförberedande lag och tävlingslag

Snart är det dags för en ny säsong! Nedan finns en sammanfattning om hur det går till inför ny säsong.

Fyll i enkät
Vi kommer skicka ut en enkät via mejl där alla aktiva tillsammans med föräldrar får skriva en kort utvärdering av säsongen som varit samt ge önskemål inför nästa säsong.

Sista träningar
Föreningens tävlingsförberedande lag Cloud och Crush tränar med nuvarande lag fram till söndag 22 maj. Tävlingslagen Blink, Aim, Speed, Blush och Blitz tränar med nuvarande lag fram till 17/18/19 maj.

Tryoutperiod
Under vecka 20-22 har vi en tryoutperiod med ett antal tryouter till våra tävlingslag. På tryouterna får alla nuvarande aktiva samt nya sökande möjlighet att visa sina skills. Om man inte närvarar på någon tryout blir man placerad i det lag som vi anser funkar bäst. Datum för tryout kommer mejlas ut samt postas på sociala medier.


Hur vi gör lagindelning - tävlingsförberedande
Vi delar in våra tävlingsförberedande lag efter ålder, hur länge man har gått på cheerleading och vilka kunskaper man har i cheerleading. För att gå i ett tävlingsförberedande lag ska du vilja träna två gånger i veckan och vara införstådd på att god närvaro krävs (enbart borta från träning vid sjukdom). Om du hellre vill gå i ett lag utan närvarokrav har vi träningslag.

Hur vi gör lagindelning - tävlingslag
Våra tävlingslag delas in efter ålder och hur ofta den aktiva önskar träna. Vi tittar även på vad man har för förkunskaper, attityd, vilja och hur närvaron har varit under tidigare terminer. Lagindelningen görs utifrån de aktivas/föräldrarnas önskemål om träning, vad man visar på tryout samt rekommendationer från den aktivas tidigare tränare. Tränarna har lärt känna de aktiva under säsongen som varit och ger rekommendationer för vad de tror att de aktiva kommer utvecklas och trivas bäst under kommande säsong.

Lagindelning skickas ut
Vi räknar med att skicka ut lagindelning för nästa säsong under vecka 22 och ev. 23. I utskicket finns information om laget man blir inbjuden till. Vi ber alla att ha överseende med att vi inte kan skicka ut inbjudan till alla aktiva exakt samtidigt. Vi har över 200 aktiva i föreningen, vilket gör att det tar ett tag att meddela alla.

Sommarträningar
Vi kommer ha sommarträningar då och då under sommaren. Det kan vara både lagträningar, klasser och open gym, beroende på intresse och tillgång till hall.


Terminsstart hösten 2022
För tävlingsförberedande lag beräknar vi att köra igång höstterminen vecka 35.
För tävlingslag beräknar vi att köra igång höstterminen vecka 33.

Träningsupplägg
Vi planerar att föreningens tävlingslag kommer att träna 2 timmar per gång, där 1,5 timme läggs på lagträning och en halvtimme läggs på mer individuell träning, framförallt volter. Den individuella träningen sker utefter de aktivas nivå. Det innebär att du exempelvis kan gå i ett level 1-lag men träna volter på level 2-nivå.

Tävlingsförberedande lag tränar ca 1,5 timme per gång med blandat upplägg för att både utveckla individuella skills och lagets program.


Läs mer
- Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i tävlingsförberedande lag
- Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i tävlingslag

- Klicka HÄR för att läsa vanliga frågor och svar om lagindelning