INFO för nästa säsong: tävlingsförberedande lag och tävlingslag

Snart är det dags för en ny säsong! Nedan finns en sammanfattning om hur det går till inför ny säsong.

Fyll i enkät
Vi har skickat ut en enkät via mejl där alla aktiva tillsammans med föräldrar får skriva en kort utvärdering av säsongen som varit samt ge önskemål inför nästa säsong. Sista dag att fylla i enkäten är söndag 18 april.

Sista träningar
Föreningens tävlingsförberedande lag och tävlingslag Crush, Blink, Smash, Aim, Blush, Juice och Blitz tränar med nuvarande lag fram till söndag 25 april.

Transferperiod
Under vecka 17-18 har vi en "transferperiod" - två veckor där vi utvärderar säsongen som har varit och fokuserar extra mycket på utveckling inom gymnastik.

Aktiva i tävlingsförberedande och tävlingslag kommer delas in i 6 st gymnastikgrupper efter nivå. Varje grupp kommer träna totalt fyra gånger under vecka 17-18. Vi skickar ut gymnastikgrupperna och träningstider för de två veckorna inom kort.

Observera att gymnastikgrupperna inte är de lag vi kommer ha nästa säsong, utan de kommer vara helt blandade åldrar. För vår lagindelning väger vi in många olika delar, inte bara gymnastik.


Hur vi gör lagindelning - tävlingsförberedande
Vi delar in våra tävlingsförberedande lag efter ålder och hur länge man har gått på cheerleading. För att gå i ett tävlingsförberedande lag ska du vilja träna två gånger i veckan och vara införstådd på att god närvaro krävs (enbart borta från träning vid sjukdom). Om du hellre vill gå i ett lag utan närvarokrav går det bra att byta till ett breddlag.

Hur vi gör lagindelning - tävlingslag
Våra tävlingslag delas in efter ålder och hur ofta den aktiva önskar träna. Vi tittar även på vad man har för förkunskaper, attityd, vilja och hur närvaron har varit under tidigare terminer. Lagindelningen görs utifrån de aktivas/föräldrarnas önskemål om träning, men även rekommendationer från den aktivas tidigare tränare. Tränarna har lärt känna de aktiva under säsongen som varit och ger rekommendationer för vad de tror att de aktiva kommer utvecklas och trivas bäst.

Lagindelning skickas ut
Vi skickar ut lagindelning för nästa säsong under vecka 19 (10-16 maj). I utskicket finns information om laget man blir inbjuden till.

Vecka 19 är ledig från träningar eftersom det är Kristi himmelfärdshelg.

Försäsongsträningar
Vi har försäsongsträningar för våra tävlingsförberedande lag och tävlingslag vecka 20-23 + ev. 24. Då fokuserar vi på att lära känna varandra, slipa grunder och testa nya skills. Under den här perioden kommer utomstående få möjlighet att provträna.


Höstterminen 2021
För tävlingsförberedande lag beräknar vi att köra igång höstterminen vecka 35 (sista dagarna i augusti).

För tävlingslag beräknar vi att köra igång höstterminen vecka 32 (andra veckan i augusti). Vi hoppas också kunna anordna Camp Jollywood - vårt uppstartsläger - 20-22 augusti.


Läs mer
- Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i tävlingsförberedande lag
- Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i tävlingslag

- Klicka HÄR för att läsa vanliga frågor och svar om lagindelning