inFO för nästa säsong: breddlag

Snart är det dags för en ny säsong! Nedan finns en sammanfattning om hur det går till inför ny säsong.

Sista träningar
Föreningens breddlag Boss, Dream, Pop och Shake tränar fram till söndag 16 maj. Se alla träningsdatum i lagets schema som är utskickat via mejl.

Fyll i enkät
Vi har skickat ut en enkät via mejl där alla aktiva tillsammans med föräldrar får skriva en kort utvärdering av säsongen som varit samt ge önskemål inför nästa säsong. Sista dag att fylla i enkäten är söndag 18 april.

Lagindelning inför nästa säsong
I cheerleading behåller vi inte samma lag i flera år, utan det sker en hel del byten mellan varje säsong. Dels för att det nästan alltid är två eller tre ålderskullar i samma lag, vilket gör att de äldsta ofta går upp till nästa ålderskategori varje år, men även för att vi vill tillgodose varje persons önskemål. Vissa vill träna en gång i veckan - andra två.

Våra breddlag delas in efter ålder. Vi tittar inte på vad de aktiva kan eller inte kan, utan alla som vill får träna i våra breddlag. Breddlagen tränar 1 gång i veckan och det finns inga krav på närvaro. Fokus ligger på ett utvecklas inom cheerleading och ha kul tillsammans. Läs mer om våra breddlag HÄR.

För de som vill ta steget till att träna två gånger i veckan kan det finnas möjlighet att gå i ett tävlingsförberedande lag  (beroende på hur många platser vi har tillgängliga). Tävlingsförberedande lag delas också in efter ålder samt hur länge man har gått på cheerleading. Våra tävlingsförberedande lag tränar 2 gånger i veckan - troligtvis en vardag och en helgdag. I tävlingsförberedande är det viktigt med närvaro eftersom vi deltar på olika tävlingar under säsongen. På tävlingarna kör vi tävlingsprogram på cirka 2 minuter där stunt, hopp, gymnastik och dans är ihopsatt till en koreografi. Det krävs en hel del träning för att lära sig programmet och öva på alla delar. Vi förväntar oss därför att man kommer på alla träningar, förutom om man är sjuk. Läs mer om våra tävlingsförberedande lag HÄR.

Kallelse till nästa säsong
Kallelse till nästa säsong sker i slutet av maj eller början av juni. I kallelsen finns mer information om laget man blir inbjuden till. Alla som går i vår förening just nu får plats i ett lag.

Ny säsong
Vi beräknar att starta höstterminens träningar för breddlag och tävlingsförberedande lag vecka 35 (början av september). Våra tävlingsförberedande lag har också försäsongsträningar innan sommaren, under vecka 20-23 och eventuellt vecka 24.


Läs mer
- Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i ett breddlag
- Klicka
HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i tävlingsförberedande lag
- Klicka HÄR för att läsa vanliga frågor och svar om lagindelning