top of page

inFO för nästa säsong:
TRÄNINGSlag

Snart är det dags för en ny säsong! Nedan finns en sammanfattning om hur det går till inför ny säsong.

Sista träningar
Föreningens träningslag Boss, Strike, Wish och Shake tränar fram till söndag 22 maj. Se alla träningsdatum i lagets schema som är utskickat via mejl.

Fyll i enkät
Vi kommer skicka ut en enkät via mejl där alla aktiva tillsammans med föräldrar får skriva en kort utvärdering av säsongen som varit samt ge önskemål inför nästa säsong.

Lagindelning inför nästa säsong
I cheerleading behåller vi inte samma lag i flera år, utan det sker en hel del byten mellan varje säsong. Dels för att det nästan alltid är två eller tre ålderskullar i samma lag, vilket gör att de äldsta ofta går upp till nästa ålderskategori varje år, men även för att vi vill tillgodose varje persons önskemål. Vissa vill träna en gång i veckan - andra två.

Våra träningslag delas in efter ålder. Vi tittar inte på vad de aktiva kan eller inte kan, utan alla som vill får träna i våra träningslag. Träningslagen kör 1 gång i veckan och det finns inga krav på närvaro. Fokus ligger på ett utvecklas inom cheerleading och ha kul tillsammans. Läs mer om våra träningslag HÄR.

För de som vill ta steget till att träna två gånger i veckan kan det finnas möjlighet att gå i ett tävlingsförberedande lag  (beroende på hur många platser vi har tillgängliga). Tävlingsförberedande lag delas också in efter ålder, hur länge man har gått på cheerleading och vilka kunskaper man har i cheerleading. Våra tävlingsförberedande lag tränar 2 gånger i veckan - troligtvis en vardag och en helgdag. I tävlingsförberedande är det viktigt med närvaro eftersom vi deltar på olika tävlingar under säsongen. På tävlingarna kör vi tävlingsprogram på cirka 2 minuter där stunt, hopp, gymnastik och dans är ihopsatt till en koreografi. Det krävs en hel del träning för att lära sig programmet och öva på alla delar. Vi förväntar oss därför att man kommer på alla träningar, förutom om man är sjuk. Läs mer om våra tävlingsförberedande lag HÄR.

Kallelse till nästa säsong
Kallelse till nästa säsong sker under sommaren. I kallelsen finns mer information om laget man blir inbjuden till. Alla som går i vår förening just nu kommer få plats i ett lag nästa säsong med.

Ny säsong
Vi beräknar att starta höstterminens träningar för träningslag och tävlingsförberedande lag vecka 34.


Läs mer
- Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i ett träningslag
- Klicka
HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i tävlingsförberedande lag
- Klicka HÄR för att läsa vanliga frågor och svar om lagindelning

bottom of page